Meet-up bij Duurzame Kost

Donderdag 15 juli waren we te gast bij Jos Hakkennes van Duurzame Kost in de Mascagnistraat. Hij is stadsboer en zeer actief met permacultuur en het aquaponics-systeem. Dat systeem komt oorspronkelijk uit de tropen waar ook al vissen gekweekt worden in natte rijstvelden. In de aquaponics-opstelling wordt water met door bacteriën bewerkte vissen- uitwerpselen opgepompt naar de groente, bijvoorbeeld sla, die op korrels groeit. Het door de planten gefilterd water gaat terug naar de vissen. Zo ontstaat een mooie kringloop die voedsel produceert.

Bij de meetup waren verschillende pioniers aanwezig, Tilburgse bewoners en ondernemers die de eerste groep deelnemers gaan vormen aan Land van Noord. Er was een prachtige flow in deze kennismaking en veel deelnemers bleken onderling overlap te hebben in hun passies en in hun netwerk. Er is een hoop energie ontstaan waarmee we vooruit kunnen. Op een hele organische manier is in een spontane atelier sessie bekeken waar de kansen liggen in Land van Noord. We gaan aan de slag met de diverse suggesties uit de groep.

Meet-up bij Duurzame Kost
Schuiven naar boven