Waar & Hoe?

Stadsrand Tilburg Noord

‘T Land van Noord is op zoek naar een locatie binnen het Waterlandschap Pauwels. We staan open voor ieder passend voorstel.

Met meervoudig ruimtegebruik in de pijlers Natuur en Voeding, Onderwijs en Cultuur, Gezondheid en Wonen, vragen we om tijdelijke experimenteerruimte. We vragen de sleutel tot het gebied, de stadsrand van Tilburg Noord. Vanuit onze huiskamer ontstaat de verbinding, hier ontvouwen zich de mooie initiatieven voor en door de bewoners en ondernemers in het gebied.

Na de gehele periode van 15 jaar geven we het gebied door aan de natuur. Een aantal zoeklocaties hebben we globaal onderzocht op de mogelijkheden.

Deelgebied Noordelijke Stadsrand

We zien hier goede kansen voor placemaking. Placemaking betekent zoveel als; ‘Het samen ontwerpen en inrichten van openbare ruimte zodat het gebied het hart wordt van de lokale gemeenschap. Placemaking is het samenwerkingsproces waarin onze gedeelde waardes, cultuur en sociale verbindingen vorm krijgen in het openbare domein’.

In de stadsrand slaan we de brug tussen de stad en het land, door ons te verbinden en samen te werken met alle belanghebbenden aan ons doel; verrijken van de grond en elkaar.

Schuiven naar boven