Huishoudelijk reglement​

Huishoudelijk reglement

Binnen het programma “Samen Bouwen” creëren we onder andere een werkplaats dat als doel heeft slim samen te werken met de bewoners en partners uit de buurt.  

647568AD-0CA3-4E95-B825-873767E90A27

Dit doen we door ontmoeten centraal te stellen, door te experimenteren, te leren en te delen.

In de Moerstraat creëren we naast de ‘Thuiskamer’, een werkplaats en faciliteren we ruimte voor een recycle hub, een houtwerkplaats en een technische hub.

Binnen het programma bieden we een leer-werkomgeving waar buurtgenoten, vrijwilligers en jongeren diverse ambachten leren en tegelijkertijd bouwen aan onder andere de woningen. De leden van de vereniging, sociaal ondernemers en partners hebben ervaring in de bouw en in het begeleiden van leerwerktrajecten.

2ecbf117-e26f-4b48-90d3-356e40819bf2

Samenwerkplaats

De samenwerkplaats heeft als doel slim samen te werken door ontmoeten, experimenteren, leren en delen centraal te stellen. Binnen de samenwerkplaats bieden we, naast de Thuiskamer als prominente ontmoetingsplek, ruimte aan de bouwplaats, een recycle hub, een houtwerkplaats en een technische hub.

In deze verschillende werkplaatsen bieden we een leer-werkomgeving waar buurtgenoten, vrijwilligers en jongeren diverse ambachten leren en tegelijkertijd bouwen aan onder andere onze zwerfverblijven. De leden van de vereniging, sociaal ondernemers en partners hebben ervaring in de bouw en in het begeleiden van leerwerktrajecten.

De activiteiten in de samenwerkplaats, leveren ook een financiële bijdrage voor de vereniging. De vereniging werkt met een open boekhouding en biedt op bepaalde belangrijke posities mensen een basisinkomen voor (deeltijd) werkzaamheden, dit veelal voor coördinerende taken. 

De opbrengsten van bijvoorbeeld de afbouw van zwerfverblijven, komen ten goede van de vereniging. Doordat we gestaag groeien is het mogelijk om met de startinvesteringen, twee jaren te bouwen met verschillende mensen.  

Het vertrouwensexperiment

De activiteiten in de werkplaats, leveren ook een financiële bijdrage voor de vereniging. De vereniging werkt met een open boekhouding en biedt op bepaalde belangrijke posities mensen een basisinkomen voor (deeltijd) werkzaamheden, dit veelal voor coördinerende taken. Blockchain vormt een belangrijke tool om dit proces transparant en werkbaar te maken.

De opbrengsten van bijvoorbeeld de afbouw van woningen, komen ten goede van de vereniging. Doordat we gestaag groeien is het mogelijk om met de startinvesteringen, twee jaren te bouwen met verschillende mensen.

Schuiven naar boven